Çarşamba, Haziran 18

mini clubman

devamli araba kiralamanin guzelliklerinden birisi enteresan arabalar da surebilmek. hayatta satin almayacagin ama kullanmasi keyifli. gecen haftalardan mini cooper clubman. gordugunde insan ulen bu ne bicim bir sey diyor. tasarlayanlar bayagi bir eglenmisler. oyuncek araba gibin bir sey.

Pazartesi, Haziran 16

Roma'da sokak gosterisi

Gecen sene Haziran'da gelmistim Roma'ya, gezmeye. Mr. Bush da buradaydi. Bu sefer de yine karsilastik. Anlasilan gezi programimiz ayni. Neyse fazla takilmadim, ben kendi isime baktim.
Bugun Piazza Navona'da bir sokak gosterisini izliyorduk, gosteriyi yapan akrobat-komedyen arkadas biraz takildi bize, biz de ona.

Gecen sefer Roma'nin bir cok onemli tarihi yerini gezmistim, St. Pieter kalmisti. Dun onu da gidip gorduk. Kubbe'den asagiya Roma'ya baktim. Roma fazlasiyla tarihi bir sehir. Her kosesinden tarihi bir sey firtliyor ama Istanbul'dan daha farkli. Yasayan bir muze gibi Roma, Istanbul'da ise tarih gunluk hayatin bir parcasi. O yuzden Roma'da gezmek zengin bir muzeyi asinlamaya benzerken Istanbul'da yasamak dunyada hicbir sehirde (en azindan benim gordugum) tecrube edilemeyecek bir his. Roma'dan Istanbul'a nerden geldik derseniz, ee bizde butun yollar Istanbul'a cikar!

Pazartesi, Haziran 9

nargile

Oradan oraya seyahat etmenin durup dusunmeye engel olan bir yani var. Eskinden zaman elimin altindan kacip giderdi, simdi yanina mekani da aldi. Nedense hep ayni sarki caliyor bu aralar buralarda, ben neredeysem oralarda:

yar senin kalbin kirilmis
sozler sana dokunur


Arada mesafeler var, sarkinin devamini soylemeye engel:

ama bak ask sende de var
gozlerinden okunur


Gozler nerede, gozler yok...

Bruksel'e yalnizca bir gunlugune gittim bu haftasonu. Evin icinde ayni sarki bozuk plak gibi calip duruyordu. Disarida sokak lambalarina cicekler asmislardi. Dizlerini kendine cekip oturan kiz heykelinin uzerine kuslar pislemisti. Hareket etmeyen hersey kus pisliginden nasibini aliyordu, en azindan bu acidan sansliyim. En son ne zaman nargile icmeyi bu kadar istemistim?

Istanbul ne guzeldir simdi! Karakoy'den Kadikoy'e gecen vapurun kic tarafinda dusunceli bir adam sehrin en guzel ve en kesmekes manzarasina dalip gitmistir. Sultanahmet'te arkadaslarla Turk kahvesi icmek vardir simdi.

sigaramin dumanina sarsam
saklasam seni
gitme gitme
gittigin yollardan donulmez geri
gitme gitme
el olursun sevdigim
incitir beni...

Pazartesi, Haziran 2

Bruksel'de evde...


Bir kere eve erken gelebilmek ne guzel bir seymis ya. Uzun zamandan sonra ilk defa Persembe'den dondum Bruksel'e ve haftasonu cok huzurlu ve yavas gecti. Ev keyfi yapmayi ve koltukta oturup etrafa bakinmayi ozlemisim.