Cumartesi, Ocak 20

yine katlettiler

93 senesine gidiyor aklim. ugur mumcu'nun olduruldugu zamana. 24 Ocak. Aklimdan cikmiyor. 16 yasinda idealist bir gencim, hissettigim caresizlik duygusunu unutamiyorum ve kizginligi. Haftasonu AKM'de Ugur Mumcu'yu anma gecesine gitmistim, cikista paltoma igneyle tutturulmus fotokopi Ugur Mumcu fotografiyla otobuse binmistim sonra. AKM'de etrafimda benim gibi fotografli bir suru insanla ne kadar da coktuk biz, otobuste ise tek basima nasil boyle azaldik, kim bu ilgisiz, isinde telasinda insanlar diye bir anda kendimi yapayalniz hissettigimi de unutamiyorum.

Dun de Hrant Dink'i oldurduler. Zamaninda Ahmet Taner Kislali gibi, Bahriye Ucok gibi. Olum karsisinda her sey anlamini yitiriyor. Ilk anlamini yitiren ise soz oluyor. Kaba kuvvetin kallesligi karsisinda soz yitip gidiyor. Dusuncelerini dunyayla paylasan bir insanin 3 mermiyle bir anda yitip gitmesi gibi. Ee o zaman anlamli bir seyler yapmaya ne gerek var diyor insan. Yaptigin sey hosuna gitmeyen zorbalar, her an gelip namluyu dayayabilir ensene ya da sirtina.

Gazeteleri okuyorum. Hayat hikayesini yazmislar. Askerligini beraber yaptigi butun arkadaslari cavus yapilirken o yapilmamis, askerligini er olarak bitirmis. Aklima hemen kendi askerligimdeki Ermeni sorunu semineri geliyor. Arka sirada oturan iki askerin 'zamaninda bunlarin hepsini temizleyecektik, o zaman simdi bu kadar agrimazdi basimiz' deyisi. Temizleyen kim? Senin buyuk deden. Senin eline bugun tabanca verseler gidip oldurur musun onune cikani, basimizin agrisini dindirebilir misin? Temizleyecektik hepsini derken sanki uzaylilardan bahsediyor. Bir adami, kadini, cocugu, insani oldurmeyi hayal edebiliyor mu? Yapabilir mi gercekten? Bugun de gorduk ki cok kolay yapiliyor ve soz o noktada bitiyor, susup kaliyorum agzina sicayim.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

insan, ilk once, icinde derin devletin ve dis "mihrak"larin rol aldigi, bol dolambacli, cozulmesi zor komplo teorileri uretiyor..

olay belki de cok basit.. gorundugu kadar basit yani.. devletin bu adami susturmasi icin arada siyah takim elbiseli kotu adamlar zincirine ihtiyaci yok ki.. senin savcin dusunurunu boktan bi sebeple turkluge hakaretten yargiladigi anda, 70 milyon'dan bi akli evvelin cikip da bu adami vurmasi icten degil.. hele bi de adamin yargilandigi yaziyi okuyunca kafayi yiyorsun.. oyle de guzel yazmis..

devlet dusunurunu sacmasapan bi sebepten dava ederek milletini kiskirtiyor.. fazla kiskiran bir salak da kukla oluyor, cekiyor silahi..

Abdullah Gül ve Cemil Çiçek 'in davayla ilgili yorumu
“Canım, 301’in bu kadar da abartılacak bir yanı yok. Mahkum olmuş hapse girmiş biri var mı?”

devlet, milleti kiskirtmak sucuyla insan haklari mahkemesinde yargilanmali..

doganslx dedi ki...

tetikci devlet..